Autorijles in de regio Amersfoort Leusden

Autorijles moet je op een goede manier beginnen. Wij vinden het leuk als je bij ons je rijopleiding gaat volgen. Om goed van start te kunnen gaan bieden wij alle leerlingen een gratis proefles aan. Eerst kennismaken met je instructeur dat is belangrijk voor jou en voor ons, want je zit samen heel wat uren naast elkaar in de auto. Tijdens deze proefles maak je de eerste stappen op weg naar je rijbewijs. Na afloop van krijg je uitgebreid feedback van de instructeur en zal hij een indicatie van het aantal benodigde rijlessen geven. Daarna beslis je of je bij ons je rijopleiding gaat volgen. De kosten voor rijlessen vind je op onze tarieven pagina

Wij geven altijd 90 minuten rijles en je hoeft geen andere leerling op te halen. Je kunt gratis gebruik maken van de Rijbewijs-app waarmee je thuis zelf je rijlessen kunt plannen in onze agenda. We lessen ook ’s avonds en op zaterdag, tevens heb je altijd dezelfde instructeur. Voor de autorijlessen hebben wij een goed onderhouden Volvo welke in de winter wordt voorzien van winterbanden, in deze auto doe je ook je examen. Sinds 2011 mag je in Nederland beginnen met autorijles als 16,5 jaar bent, meer informatie vind je op de pagina 2toDrive

Reserveer direct online je eerste rijles, vergeet niet je naam en telefoonnummer in te vullen.

We nemen contact met je op om de exacte tijd af te spreken en waar we je moeten ophalen.

Inschrijven
gratis proefles bij Carpenta rijopleidingen
Download onze Lesvoorwaarden
Download onze lesovereenkomst
CBR examens autorijles en motorrijles

Autorijles tips om sneller je rijbewijs te halen

Als je sneller je autorijbewijs wilt halen dan volgen hieronder een aantal tips:

Autorijlessen van 1,5 uur zijn effectiever dan rijlessen van 1 uur.
Neem 2 keer per week rijles in plaats van 1 keer per week.
Probeer, als je bij iemand in de auto zit, mentaal/actief mee te rijden.
Zorg dat je op tijd je theorie-examen hebt gehaald.
Thuis aandacht besteden aan de praktijk (d.m.v. huiswerk opdrachten maken voor de volgende les).
Zorg dat je op tijd begint met je theorie. Het is niet vanzelf sprekend dat je in een keer slaagt.

Theorie examen

Elke leerling moet voor het theorie-examen geslaagd zijn bij het CBR voordat je een tussentijdse toets of het praktijkexamen kunt doen.

Er zijn diverse mogelijkheden om je voor te bereiden op je theorie examen bij het CBR. Veel leerlingen werken zelfstandig met behulp van boeken en online met oefen-examens om zich voor te bereiden. Uiteraard hebben we boeken en  oefen-examens beschikbaar en kunnen we dit leveren voor een gunstige prijs. Een andere mogelijkheid is om klassikaal of individueel een theorie-training te volgen. Wat je keus ook is, belangrijk is dat je je goed voorbereidt op het theorie examen, want slagen willen we allemaal!

Het theorie-examen bestaat uit de 3 onderdelen gevaarherkenning, kennis en inzicht. Elk onderdeel wordt apart beoordeeld, heb je in één onderdeel onvoldoende gescoord dan moet het hele theorie-examen over gedaan worden.

  • Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan er 13 goed moeten zijn.
  • Kennis bestaat uit 12 vragen waarvan er 10 goed moeten zijn
  • Inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan er 25 goed moeten zijn
Autorijles theorie-examen
Autorijles bordentraining

Ook zijn er diverse app’s voor telefoon of tablet beschikbaar. Wij Zijn erg tevreden over de app van Lens waarmee je de sleepvragen kunt oefenen. Sleepvragen zijn in 2017 door het CBR ingevoerd en bij deze vragen moet je de juiste volgorde van de verkeersdeelnemers aangeven door nummers op de juiste plek te zetten Deze app kun je downloaden bij iTunes en bij Google

Ook voor borden training is een goede app verkrijgbaar, gemaakt door Flexpulse Rijscholensoftware en kun je downloaden bij iTunes en Google

Verjo heeft ook een bordentrainer gemaakt. Deze app scoort hoog in de recensies en heeft een leuk oefenspel toegevoegd.
Downloads vind je hier bij iTunes en bij Google

Theorie apps

Rijles auto Volvo S60

Tussentijdse toets

Voordat je praktijkexamen gaat doen kun je kiezen voor de Tussentijdse-toets, deze is niet verplicht. Het is wel een goede test om je voor te bereiden op het praktijkexamen. Ook is het een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en eventuele nervositeit weg te nemen. Leerlingen die een Tussentijdse-toets hebben gedaan stappen vrijwel altijd rustiger in het praktijkexamen, omdat ze weten wat er verwacht wordt. De Tussentijdse-toets wordt afgenomen door een examinator en gaat precies zo als het examen. Daarnaast kan de feedback na afloop van de toets je helpen om je nog beter op het praktijkexamen voorbereiden. De toets verhoogt de slagingskans met ± 20%. Om de toets te mogen afleggen moet je wel een voldoende hebben voor je theorie-examen. Ten slotte kun je bij de tussentijdse toets een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen, zodat je deze tijdens het eerste praktijkexamen niet hoeft te doen.

Praktijkexamen

De afronding van je rijopleiding komt in zicht en het wordt tijd voor het praktijkexamen. Het praktijkexamen gaat op dezelfde manier als de tussentijdse toets, waarbij je de weg op gaat met een examinator. Hij geeft aan welke richting je op moet. Ook moet je zelfstandig een route rijden met behulp van navigatie.

De examinator beoordeelt of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, daarbij let onder meer op voertuigbeheersing, kijkgedrag, voorrang verlenen en rekening houden met andere weggebruikers. In totaal word je beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals in- en uitvoegen, gedrag bij kruispunten en bijzondere verrichtingen. Tijdens de rijopleiding is dit uiteraard allemaal geoefend en zal dan ook niet voor verrassingen zorgen. Direct na afloop krijg je de uitslag van de examinator te horen. Dat is echter niet in de auto, maar binnen aan de tafel waar je ook bent.

Gefeliciteerd geslaagd voor het praktijkexamen autorijles