Autorijles

Voor een goede start van je autorijlessen vinden we het belangrijk eerst kennis te maken met elkaar. Daarvoor bieden wij alle leerlingen de eerste les gratis aan. Na afloop van deze rijles krijg je uitgebreid feedback van de instructeur en proberen we een indicatie van het aantal benodigde rijlessen te geven. Daarna beslis je of je bij ons je rijopleiding gaat volgen.

Wij geven altijd 90 minuten rijles en je hoeft geen andere leerling op te halen. Je kunt gratis gebruik maken van de Rijbewijs-app waarmee je thuis zelf je rijlessen kunt plannen in onze agenda. We lessen ook ’s avonds en op zaterdag, tevens heb je altijd dezelfde instructeur. Voor de rijlessen hebben wij een goed onderhouden Volvo welke in de winter wordt voorzien van winterbanden, in deze auto doe je ook je examen.

9

Reserveer direct online je eerste rijles, vergeet niet je naam en telefoonnummer in te vullen.

Vervolgens nemen we contact met je op om de exacte tijd af te spreken en waar we je moeten ophalen.

Inschrijven
CBR

Tips

Als je sneller je rijbewijs wilt halen dan volgen hieronder een aantal tips:

Rijlessen van 1,5 uur zijn effectiever dan rijlessen van 1 uur.
Neem 2 keer per week rijles in plaats van 1 keer per week.
Probeer, als je bij iemand in de auto zit, mentaal/actief mee te rijden.
Zorg dat je op tijd je theorie-examen hebt gehaald.
Thuis aandacht besteden aan de praktijk (d.m.v. huiswerk opdrachten maken voor de volgende les).
Zorg dat je op tijd begint met je theorie. Het is niet vanzelf sprekend dat je in een keer slaagt.

Theorie examen

Elke leerling moet het theorie-examen doen bij het CBR voordat je een tussentijdse toets of praktijkexamen kunt afleggen. Uiteraard moet je het theorie-examen ook met een voldoende hebben afgesloten.

Er zijn diverse mogelijkheden om je voor te bereiden op je theorie examen bij het CBR. Veel leerlingen werken zelfstandig met behulp van boeken en online met oefen-examens om zich voor te bereiden. Uiteraard kunnen we dit voor je leveren voor een gunstige prijs. Ook kun je klassikaal of individueel een theorie-training volgen. Wat je keus ook is, belangrijk is dat je je goed voorbereidt op het theorie examen!

Het theorie-examen bestaat uit de 3 onderdelen gevaarherkenning, kennis en inzicht. Elk onderdeel wordt apart beoordeeld, heb je in één onderdeel onvoldoende gescoord dan moet het hele theorie-examen over gedaan worden.

  • Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan er 13 goed moeten zijn.
  • Kennis bestaat uit 12 vragen waarvan er 10 goed moeten zijn
  • Inzicht bestaat uit 28 vragen waarvan er 25 goed moeten zijn
theorie-autorijles
Theorie verkeersborden

Tussentijdse toets

Voordat je praktijkexamen gaat doen kun je kiezen voor de Tussentijdse-toets, deze is niet verplicht. Het is wel een goede test om je voor te bereiden op het praktijkexamen. Ook is het een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en eventuele nervositeit weg te nemen. Leerlingen die een Tussentijdse-toets hebben gedaan stappen vrijwel altijd rustiger in het praktijkexamen, omdat ze weten wat er verwacht wordt. De Tussentijdse-toets wordt afgenomen door een examinator en gaat precies zo als het examen. Daarnaast kan de feedback na afloop van de toets je helpen om je nog beter op het praktijkexamen voorbereiden. De toets verhoogt de slagingskans met ± 20%. Om de toets te mogen afleggen moet je wel een voldoende hebben voor je theorie-examen. Ten slotte kun je bij de tussentijdse toets een vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen, zodat je deze tijdens het eerste praktijkexamen niet hoeft te doen.

Praktijkexamen

De afronding van je rijopleiding komt in zicht en het wordt tijd voor het praktijkexamen. Het praktijkexamen gaat op dezelfde manier als de tussentijdse toets, waarbij je de weg op gaat met een examinator. Hij geeft aan welke richting je op moet. Ook moet je zelfstandig een route rijden met behulp van navigatie.

De examinator beoordeelt of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, daarbij let onder meer op voertuigbeheersing, kijkgedrag, voorrang verlenen en rekening houden met andere weggebruikers. In totaal word je beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals in- en uitvoegen, gedrag bij kruispunten en bijzondere verrichtingen. Tijdens de rijopleiding is dit uiteraard allemaal geoefend en zal dan ook niet voor verrassingen zorgen. Direct na afloop krijg je de uitslag van de examinator te horen. Dat is echter niet in de auto, maar binnen aan de tafel waar je ook bent.

Geslaagd voor het praktijkexamen