Motorrijles in de regio Amersfoort-Leusden

Goed zo, je bent op zoek naar motorrijles. Bij ons ben je aan het juiste adres en geloof ons maar: na je eerste motorrijles ben je helemaal om. Je wil nooit meer anders. Motorrijden is onze passie en als we de kans krijgen zitten we altijd op de motor. Start dus nu ook met je rijopleiding bij onze rijschool, we helpen je graag op weg!

Wij geven motorrijles in de categorie A onbeperkt. Dat doen we op een Kawasaki ER-6, een prima lesmotor, goed wendbaar wat handig is voor de AVB oefeningen en met voldoende pit om goed met het verkeer mee te komen. Met de zogeheten code 80 kun je vanaf 21 jaar bij ons beginnen met je motorrijles.

Naast de lesmotor beschikken we ook over motorhelmen en motorkleding. Daar kun je dus gebruik van maken, maar je mag natuurlijk ook je eigen motorkleding gebruiken als je dat al hebt aangeschaft!

Zelf zorg je altijd voor stevige enkel bedekkende schoenen of motorlaarzen.

Onze motorrijlessen zijn 60 minuten, zorg dat je op tijd aanwezig bent voor je rijles, want we kunnen pas weg als je de motorkleding aan hebt. Na afloop evalueren we altijd je resultaat, zodat we ook weten wat je sterke en zwakke punten zijn. Uiteraard bepalen we daarbij ook wat het doel van de volgende rijles zal zijn, zodat jij je goed kunt voorbereiden.

Binnenkort gaan wij ook weer in categorie A2 les geven, dan kun je starten vanaf 20 jaar.

motorrijles en motorkleding
Inschrijven
Onze Kawasaki Lesmotor
Download onze lesvoorwaarden
Download onze Lesovereenkomst

Startersoutfit voor motorrijles

Vind je het prettiger om in je eigen motorkleding de rijlessen te volgen, dan kan dat natuurlijk.
Motorkledingcenter heeft daarvoor een startersoutfit samengesteld welke met korting verkrijgbaar zijn.
Er zijn 2 selecties voor motorkleding, met een dikke € 100,- korting verkrijgbaar, die je kunt gebruiken tijdens de motorrijlessen en uiteraard ook na de motor-rijopleiding. Kijk op de website van Motorkledingcenter.

Motorrijles en Lesmotoren

Instructeur

Onze motor-instructeur volgt je op de motor door het verkeer. Dat is wel zo prettig, want dan kan hij bepaalde situaties voordoen die voor jou misschien wat lastiger zijn, of welke je extra wilt oefenen. Nog een voordeel: je hoeft niet onnodig aan de kant te wachten wanneer jullie niet samen een kruispunt over kunnen steken of wanneer er meerdere voertuigen tussen jou en je instructeur zitten. Deze dingen kunnen vaker gebeuren als je rijinstructeur je volgt in de lesauto in plaats van de motor. Wij geven daarom alleen al motorrijles met een volgmotor.

Het examen Voertuig Beheersing A.V.B.

Bij het onderdeel voertuigbeheersing moet je 12 bijzondere verrichtingen voldoende kunnen uitvoeren. Bij het AVB examen worden ze niet allemaal getoetst, maar je weet van te voren nooit welke onderdelen de examinator wil zien. Naast de 5 verplichte oefeningen krijg je uit nog 3 extra oefeningen.

Hieronder staan alle oefeningen en ook welke verplicht zijn.
uit elke categorie krijg je dus 1 extra oefening

Cluster 1

Lopen en achteruit parkeren in een vak (verplicht)


Cluster 2

Langzame slalom (verplicht)
Wegrijden uit een parkeervak
Denkbeeldige acht
Stapvoets rijden
Halve draai


Cluster 3

Uitwijken (verplicht)
Snelle slalom
Vertragingsoefening


Cluster 4

Noodstop (verplicht)
Precisiestop
Stopproef

Geslaagd

Geslaagd voor het AVB examen
CBR examens voor motorrijles

Theorie

Als je al een autorijbewijs hebt mage je beginnen met je motorrijlessen, heb je die nog niet, dan moet je eerst je theorie-examen hebben gedaan, en uiteraard moet je daarvoor geslaagd zijn.

Voordat je het examen voor verkeersdeelneming kunt doen, moet iedereen voor het theorie-examen zijn geslaagd. het AVB-examen kan je dus wel doen voordat je theorie-examen gaat doen. uiteraard onder de voorwaard dat je een autorijbewijs hebt. Ook moet iedereen een gezondheisformulier invullen, dit doe je op MIJN.CBR.NL waar je met je DigiD kunt inliggen

Motorrijles verkeersdeelneming

Verkeersdeelneming A.V.D.

Heb je zowel het AVB-examen als het Theorie-examen voldoende afgerond dan wordt het tijd om op te gaan voor het AVD-examen.

Bij het examen verkeersdeelneming wordt getoetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden met de motor en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Uiteraard wordt er ook gekeken naar kijkgedrag, je plaats op de weg, of je de verkeersregels correct toepast en of je, ook in het verkeer, voldoende voertuigbeheersing hebt. En natuurlijk moet je ook gaan rijden op een manier zoals je van een motorrijder mag verwachten.

Motorrijles verkeersdeelneming