Motorrijles

2 uur "TRY THE BIKE" slechts € 75,-

WE HELPEN JE GRAAG OP WEG

Schrijf je in

Motorrijles

Rijles motorhelm

Wij verzorgen de complete rijopleiding voor de beginnende motorrijder voor onbeperkt categorie A. Met de zogeheten code 80 kun je vanaf 21 jaar bij ons beginnen met je motorrijles.

Uiteraard hebben wij daarvoor de motorfiets tot onze beschikking. Ook beschikken wij over helmen en motorkleding, welke je mag lenen. Uiteraard mag je ook je eigen motorkleding gebruiken als je dat al hebt aangeschaft! Zelf zorg je altijd voor stevige enkel bedekkende schoenen of motorlaarzen.

Onze rijinstructeur volgt je op zijn motor door het verkeer. Dat is wel zo prettig, want dan kan hij bepaalde situaties voordoen die voor jou misschien wat lastiger zijn of welke je extra wilt oefenen. Nog een voordeel: je hoeft niet onnodig aan de kant te wachten wanneer jullie niet samen een kruispunt over kunnen steken of wanneer er meerdere voertuigen tussen jou en je instructeur zitten. Deze dingen kunnen vaker gebeuren als je rijinstructeur je volgt in de lesauto in plaats van de motor. Wij geven daarom alleen al motorrijles met een volgmotor.

Onze motorrijlessen zijn 60 minuten, zorg dat je op tijd aanwezig bent voor je rijles, want we kunnen pas weg als je je motorkleding aan hebt.

We helpen je graag op weg naar je motorrijbewijs.

Elke leerling moet het theorie-examen voor de motor doen bij het CBR. Heb je al je autorijbewijs dan mag je wel beginnen met de praktijklessen, maar je kan geen examen verkeersdeelneming doen zolang je het theorie-examen niet voldoende hebt afgerond.

Heb je nog geen autorijbewijs dan moet je eerst je theorie-examen doen, daarna mag je pas beginnen met de volgende onderdelen.

Bestel hier je theorie lesmateriaal voor zelf studie:

Theorie winkel
motor-theorieboek
Voertuigbeheersing

Bij het onderdeel voertuigbeheersing moet je 12 bijzondere verrichtingen voldoende kunnen uitvoeren. Bij het examen AVB worden ze niet allemaal getoetst, maar je weet van te voren nooit welke onderdelen de examinator wil zien.

Je moet deze oefeningen allemaal kennen:

  • Lopen en achteruit parkeren in een vak
  • Langzame slalom
  • Wegrijden uit een parkeervak
  • Denkbeeldige acht
  • Stapvoets rijden
  • Halve draai
  • Uitwijken
  • Snelle slalom
  • Vertragingsoefening
  • Noodstop
  • Precisiestop
  • Stopproef
 • Bij verkeersdeelneming wordt getoetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

  Er wordt gekeken naar kijkgedrag, plaats op de weg, toepassen van de verkeersregels en of je, ook in het verkeer, voldoende voertuigbeheersing hebt.

  Verkeersdeelneming geslaagd
  langzame-slalom

  Ook zin in motorrijden, maar geen idee of het iets voor je is? Onze Try the Bike is bedoeld om je te laten kennismaken met het motorrijden. Je leert de grondbeginselen van het motorrijden, zoals wegrijden, remmen, schakelen.

  Een Try the Bike is 2 uur en zo kunnen we ook zien of je aanleg hebt en je het motorrijden makkelijk onder de knie krijgt, of dat je toch wat meer lessen nodig hebt.

  Wij geven rijles in de zware categorie voor de motor; dat betekent dat je voor een Try the Bike 21 jaar moet zijn.

 • Motorrijles 60 minuten € 49,50
 • Theorie examen € 34,50
 • AVB examen € 137,00
 • AVD examen € 244,00

 • Gezondheidsverklaring € 37,80
 • De gezondheidsverklaring regelen via het CBR


 • Try the Bike 2 uur € 75,00

 • Download de prijslijst

  Pakket prijzen

  10 motorrijlessen incl AVB en AVD examen voor € 876,00


  15 motorrijlessen incl AVB en AVD examen voor € 1.116,00


  20 motorrijlessen incl AVB en AVD examen voor € 1.351,00


  motor-instructeur


  Motorrijles avb-oefeningenAVB-oefeningen

  AVB examen geslaagdAVB examen geslaagd

  Welk rijbewijs?

  Het motorrijbewijs kent tegenwoordig 3 categoriën, namelijk: A1, A2 en A.

  Daarnaast bestaat ook nog de zogeheten code 80

  A1: Maximaal 125cc, maximaal 11 kW en altijd minder dan 0,1KW per kg.

  Als je jonger bent dan 20 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op die leeftijd mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt.

  Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1.

  A2: Maximaal 35KW en minder dan 0,2kW per kg.

  Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.

  A: Onbeperkt vermogen

  Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.

  A2 en A rechtsreeks: Je kunt ook rechtstreeks je rijbewijs halen voor A2 en A.

  Je hoeft dus niet te starten met A1. Dus eerst A2 en daarna ga je voor A. Of direct beginnen met A

  Voor A2 moet je dan minimaal 20 jaar zijn, voor A minimaal 24 jaar.

  Voor beide categorieën moet je dan een theorie-examen en de praktijkexamens voertuigbeheersing AVB en verkeersdeelneming AVD doen.

  Code 80 op het rijbewijs: De minimum leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar.

  Het is mogelijk om te starten met motorrijbewijs A als je jonger bent dan 24 jaar, maar wel ouder bent dan 21 jaar. Voorwaarde is wel dat je eerst theorie-examen hebt gedaan voordat je op een motor met volvermogen rijles mag volgen.

  Als je geslaagd bent voor je AVD examen categorie A ontvang je code 80 op je rijbewijs. Met code 80 mag je rijden op lichte- en middelzware motoren tot 35kw. Na 2 jaar, of als je 24 jaar bent vervalt code 80 en mag je ook zware motoren rijden hoger dan 35Kw

  Je hoeft dan geen extra examen meer te doen.  Motorrijles denkbeeldige achtAVB denkbeeldige acht