Rijles voor 50+

een goede en betrouwbare rijopleiding.

Rijles voor 50+

Alsnog op latere leeftijd je rijbewijs halen. Misschien heb je nog nooit rijles gehad of wellicht ooit toen je nog jong was een aantal rijlessen. Je rijbewijs halen is er nooit van gekomen, je hebt het steeds voor je uit geschoven. Er zijn genoeg redenen om op latere leeftijd alsnog je rijbewijs te halen, je partner is bijvoorbeeld niet meer in staat om verantwoord auto te rijden, of word je gedwongen door andere omstandigheden? Autorijschool Carpenta in Amersfoort heeft voor de oudere beginnende automobilist een rustige opgebouwde 50 plus opleiding.

Autorijschool Carpenta in Amersfoort voor een goede en betrouwbare 50 plus rijopleiding.

Autorijschool Carpenta heeft een speciale 50 plus rijopleiding. Hou er rekening mee dat een rijopleiding voor de oudere leerling meer tijd vergt dan voor een jongere leerling.  In je eigen tempo wordt een goede basis neergelegd voor het uitvoeren van de toekomstige verkeerstaak. Rijles voor ouderen wordt opgebouwd volgens de R.I.S.- methode: stap voor stap, je krijgt gestructueerd rijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Alleen zo kunnen wij je zo goed mogelijk begeleiden om je te laten slagen voor je rijexamen, zodat je in de toekomst met veel plezier veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Hoeveel rijlessen heb ik ongeveer nodig op latere leeftijd?

In Nederland is het normaal dat er ongeveer 45 rijlessen, van 60 minuten, nodig zijn om aan het praktijkexamen deel te nemen. Bovag-rijscholen gaat er vanuit dat iemand van 18 jaar 45 rijlessen nodig heeft en elke jaar dat iemand ouder is, je één rijles meer nodig hebt. Zo kun je uitrekenen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt om in te slagen voor het praktijkexamen.  Dit is natuurlijk maar een schatting. Het hangt vooral af van je leeftijd en leersnelheid.   Wij hebben veel ervaring met 50 plus leerlingen, die op latere leeftijd beginnen aan hun rijopleiding en beseffen, dat het lastig is dat ze geen rijbewijs hebben.


Ook leuk: "Kort door de Bocht"

Kort door de bocht, fileparkeren, hellingproef, spiegels, spiegels, spiegels, wie herinnert zich niet de voorzichtige schreden die hij op het pad van de schone autorijdkunst heeft gezet. Het leek alsof je het nooit zou leren, het leek alsof de serie lessen eindeloos zou zijn. Toch heb je op een dag dat felbegeerde papiertje in handen. En dan lijkt de weg erheen opeens een stuk minder lang. In haar informatieve en vermakelijke boek Kort door de bocht verhaalt Thilly Kuiper wat zij allemaal heeft moeten doen om haar rijbewijs te halen. Steeds maar weer oefenen, meerder keren examen doen, gezellig babbelen met de instructeur, maar toch altijd het hoofd erbij. Haar boek is een groot plezier om te lezen. Niet alleen omdat menigeen zich er in zal herkennen – met name de mensen die op wat oudere leeftijd nog besluiten mobiel te worden – maar vooral omdat ze haar verhaal zo plezierig vertelt. Vlot, vrolijk, vol zelfspot en informatief. Een must voor wie de weg nog voor zich heeft, een genot voor wie hem achter zich heeft liggen. Bestel dit boek bij Gopher ShopRijles 50 plus
Rijles cadeaubon

Ken je iemand ouder, zonder rijbewijs? Geef eens een goede reden voor de eerste rijles, geef een rijles cadeaubon!