Opfriscursus

500 theorievragen van VVN

Nieuwe opfriscursus Veilig Verkeer Nederland

15-11-2018

Alweer twee jaar geleden ontwikkelde Veilig Verkeer Nederland een online opfris cursus met 100 theorie vragen. Deze test is inmiddels ruim een half miljoen keer gedaan, hetgeen wel aangeeft dat er behoefte is aan kennis over verkeerstheorie. 40% van de vragen werd foutief beantwoord en de fouten zitten vooral in de voorrangssituaties. De kennis van verkeersregels is bij de weggebruikers flink weggezakt. Vorige week heeft Veilig Verkeer Nederland een nieuwe website geïntroduceerd om de automobilist bij te spijkeren.

KENNIS

Op de nieuwe website wordt duidelijk en begrijpelijk uitleg gegeven over het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Deze nieuwe website is geen oefen website voor examenkandidaten, maar voor rijbewijs bezitters om hun kennis bij te spijkeren.

Voor vragen over verkeerssituaties kun je op deze website terecht: Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens

OPFRIS CURSUS

Daarnaast heeft Veilig Verkeer Nederland de opfris cursus uitgebreid tot 500 vragen. Deze test is toegespitst op automobilisten, fietsers, voetgangers, scootmobiel gebruikers. Alle weggebruikers kunnen deze test dus doen en zelf ervaren hoe het is gesteld met hun kennis van de verkeerstheorie.

Voor de opfriscursus klik hier: Opfriscursus Veilig Verkeer Nederland

theorie-examen