Rijschool verzekeringen

RIJSCHOLEN HEBBEN VERZEKERING NIET ALTIJD OP ORDE

5-10-2017

Rijscholen hebben niet altijd hun algemene voorwaarden of verzekeringen op orde. En dat kan ertoe leiden dat leerlingen eventueel moeten opdraaien voor verkeersovertredingen en schade die ze veroorzaken tijdens de rijles, blijkt uit onderzoek door BNR naar algemene voorwaarden van rijscholen.

De Vereniging Rijschoolbelang erkent dat niet alle rijscholen verzekerd zijn en dat sommige leerlingen moeten opdraaien voor snelheidsovertredingen en dat mag niet. Een rijschool die BNR belde zei in de algemene voorwaarden te hebben staan boetes door te rekenen om leerlingen bewust te maken van de kosten van verkeersovertredingen. Juridisch onhoudbaar, zegt verkeersrechtadvocaat Bert Kabel: 'De leerling staat in een bijzondere verhouding tot de rijschool, de leerling is juridisch gezien ook niet de bestuurder.' Kabel is verbaasd dat sommige rijscholen niet verzekerd zijn, wel ziet hij vaker, vooral bij kleine rijscholen, dat algemene voorwaarden gewoon gekopieerd worden. Voorzitter Peter van Neck van de Vereniging Rijschool Belang zegt regelmatig klachten af te handelen van leerlingen. Volgens Van Neck spelen de moordende concurrentie in de branche én kostenoverwegingen mogelijk een rol in het niet-verzekerd zijn van rijscholen.

Bron BNR 3 mei 2019

Rijschool Verzekeringen

Goed verzekerd bij Carpenta rijopleidingen

Carpenta rijopleidingen heeft al haar verzekeringen afgesloten bij Bovemij een zusterorganisatie van Bovag.

De lesauto-, inzittende-, ongevallen- en instructierisico verzekering.

Ook onze lesvoorwaarden zijn helder, onze ervaring is wel dat bijna niemand deze leest. In het kader van bovenstaande van BNR is artikel 8 de moeite waard om te kennen:

Artikel 8 - Vrijwaring
1. Carpenta rijopleidingen vrijwaart de leerling voor kosten voortvloeiende uit overtredingen die deze onder toezicht heeft gepleegd, alsmede voor aanspraken van derden als gevolg van botsing, aan- of overrijdingen tijdens de rijles alsmede tijdens het onderzoek, met uitzondering van die voorvallen die het gevolg zijn van opzet en/of grove schuld van de leerling, alsmede bij het gebruik door de leerling van alcohol, verdovende middelen of geneesmiddelen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.