Theorie-app op je mobiel

Oefenen met Theorie app's !

19-4-2017

Theorie examens blijven natuurlijk een belangrijk onderwerp bij het halen van je rijbewijs. Er zijn diverse mogelijkheden om te leren en te oefenen. Ook komen er steeds meer mogelijkheden om te oefenen met diverse app's op je mobiel of tablet. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. De nieuwste is tijdelijk gratis en daarmee kun je goed oefenen met de sleepvragen welke 1 januari 2017 zijn ingevoerd.

Sleepvragen

Lens Media heeft deze app gemaakt, waarmee je sleepvragen kunt oefenen welke, zoals we in een eerder bericht schreven, per 1 januari zijn ingevoerd door het CBR. Ziet er supergoed uit en geeft je goed inzicht in de voorrangssituaties. Ook een goede oefening voor iedereen die zijn theorie al heeft gehaald, maar er in de praktijk nog moeite mee heeft om correct toe te passen.

Let op: deze app is tijdelijk gratis bij iTunes en bij de Google Playstore

Vragen wet- en regelgeving

Een andere interessante app is gemaakt door rijles.nl. Met deze app kun je onderdelen van je theorie examen oefenen. Er zijn wel een paar puntjes van aandacht:

  • 1. Er zijn alleen vragen m.b.t. wet- en regelgeving, dus geen vragen m.b.t. gevaarherkenning!
  • 2. foto's zijn slecht zichtbaar op kleine schermen en op devices met en lage resolutie. Gebruik bij voorkeur een device met en groot scherm (tablet) of een device met een hoge resolutie.
  • 3. heb je geen internetverbinding dan werkt de APP niet!

Deze app kost € 0,99 en is verkrijgbaar bij iTunes en Google

Borden trainen

Wat betekenen al die borden die langs de weg staan. Ook een item van het theorie examen. Met deze app van Flexpulse Rijscholensoftware kun je ze goed oefenen.

Deze app is gratis bij iTunes en bij Google

Verjo heeft ook een bordentrainer gemaakt. Deze app scoort hoog in de recencies en heeft een leuk oefenspel toegevoegd.

Ook deze app is gratis bij iTunes en bij Google

oefenen met theorie-app