Starten met rijles

Starten met rijles doe je nu

Ondanks alle toestanden rondom Corona zijn er veel leerlingen, na de tijdelijke sluiting, begonnen met hun rijopleiding.
Bij alle rijscholen is het druk, en het CBR heeft een forse achterstand in te lopen door de uitgestelde en afgelaste examens.
De wachttijd voor de theorie-examens kan maar zo oplopen tot 3 maanden.

Laat je niet tegenhouden

Laat je niet tegen houden door al deze vertragingen om zelf te beginnen met je rijopleiding.
In de periode dat je wekelijks je rijlessen volgt, kun je thuis leren voor je theorie of je schrijft je in voor een theoriecursus.
Natuurlijk reserveer je direct bij de start van je rijopleiding een theorie-examen. Zodra dit examen is afgerond ben je met je praktijk opleiding al een heel eind op weg.
Op dat moment kan dus de tussentijdse toets of het praktijkexamen gereserveerd worden. Indien nodig, om op het juiste niveau te komen kun je extra rijlessen volgen, zodat je optimaal voorbereid bent.

Net 16 jaar geworden?

Ben je net 16 jaar geworden dan kun je beginnen met de theorie en mag je theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar kan je starten met de praktijk. Heb je het theorie-examen al gehaald, dan hoef je je daar geen zorgen meer om te maken en kun je al je energie steken in de praktijkopleiding.

Op je 17e doe je het praktijkexamen. Vanaf dat moment mag je een jaar lang met begeleiding autorijden in Nederland.

Geldigheid theorie-certificaat

Het theorie-certificaat blijft 1,5 jaar geldig. Wil je ook je rijbewijs halen? Schrijf je nu in dan gaan we zo snel mogelijk zorgen dat je aan de slag kunt met je complete rijopleiding.

We helpen je graag op weg!

Autorijles
Motorrijles