Motorrijles

Wij verzorgen de complete rijopleiding voor de beginnende motorrijder voor categorie A onbeperkt. Met de zogeheten code 80 kun je vanaf 21 jaar bij ons beginnen met je motorrijles.

Uiteraard hebben wij daarvoor de motorfiets tot onze beschikking, anders is het moeilijk lesgeven. Ook beschikken wij over helmen en motorkleding, welke je mag lenen. Uiteraard mag je ook je eigen motorkleding gebruiken als je dat al hebt aangeschaft!

Zelf zorg je altijd voor stevige enkel bedekkende schoenen of motorlaarzen.

Onze motorrijlessen zijn 60 minuten, zorg dat je op tijd aanwezig bent voor je rijles, want we kunnen pas weg als je je motorkleding aan hebt. Na afloop evalueren we altijd je resultaat, zodat we ook weten wat je sterke en zwakke punten zijn. Uiteraard bepalen we daarbij ook wat het doel van de volgende rijles zal zijn, zodat jij je kunt voorbereiden.

9
Motorkleding
Inschrijven
Lesmotoren en motorkleding

Instructeur

Onze rijinstructeur volgt je op zijn motor door het verkeer. Dat is wel zo prettig, want dan kan hij bepaalde situaties voordoen die voor jou misschien wat lastiger zijn of welke je extra wilt oefenen. Nog een voordeel: je hoeft niet onnodig aan de kant te wachten wanneer jullie niet samen een kruispunt over kunnen steken of wanneer er meerdere voertuigen tussen jou en je instructeur zitten. Deze dingen kunnen vaker gebeuren als je rijinstructeur je volgt in de lesauto in plaats van de motor. Wij geven daarom alleen al motorrijles met een volgmotor.

Voertuig Beheersing A.V.B.

Bij het onderdeel voertuigbeheersing moet je 12 bijzondere verrichtingen voldoende kunnen uitvoeren. Bij het examen AVB worden ze niet allemaal getoetst, maar je weet van te voren nooit welke onderdelen de examinator wil zien. Naast de 5 verplichte oefeningen krijg je uit nog 3 extra oefenening.

Je moet deze oefeningen allemaal kennen:

Lopen en achteruit parkeren in een vak (verplicht)


Langzame slalom (verplicht)
Wegrijden uit een parkeervak
Denkbeeldige acht
Stapvoets rijden
Halve draai


Uitwijken (verplicht)
Snelle slalom
Vertragingsoefening


Noodstop (verplicht)
Precisiestop
Stopproef

Geslaagd

Geslaagd voor het AVB examen
CBR

Theorie

Voordat je het examen voor verkeersdeelneming kunt doen, moet je voor het theorie-examen zijn geslaagd.Zolang dit niet het geval is kun je geen AVD-examen doen.
Ook moet je het gezondsformulier invullen, dit kan online via MIJN.CBR.NL

verkeersdeelneming

Verkeersdeelneming A.V.D.

Bij verkeersdeelneming wordt getoetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Er wordt gekeken naar kijkgedrag, plaats op de weg, toepassen van de verkeersregels en of je, ook in het verkeer, voldoende voertuigbeheersing hebt.

knmv-verkeersdeelneming